Om oss

Avholmsberget
Trevligt att just du hittade den här hemsidan Kanske sökte du information om någon person eller någon plats som gjorde att du hittade oss. Som du ser finns det många möjligheter att hitta den här hemsidan och troligen är det därför som den besöks av så många varje dag, vinter som sommar, år efter år.
Tid och kostnad
Att forska om hembygden är förenat med många kännbara utgifter. Jag arbetar ideellt och finansierar verksamheten med en låg pension. Hemsidan är heller inte gratis, och den kräver ständigt passning och uppdatering, varje dag året runt. Detta är ohållbart i längden, men så är det när man arbetar ideellt och inte har något att sälja.
Men det finns en lösning. Ett samarbete med några lämpliga sponsorer skulle göra att verksamheten bar sina egna kostnader.
Frivilliga bidrag.
Som företagare kan du sponsra vår verksamhet och få en bra reklam för ditt företag.
Att stödja Dellenportalen kan bli både lönsamt och ge mycket goodwill. De som visar att de stöder kulturen på orten brukar dra till sig aktiva medlemmar och nya kunder.
Du som vill stödja vår verksamhet ska veta att jag bara är en arbetsam pensionärer och ingenting annat. Jag representerar alltså ingen förening (då måste man vara tre) och jag har ingen firma.

Om du/ni vill stödja vår verksamhet är en gåva mycket välkommen till konto 6408-619 968 508 Handelsbanken Delsbo


Mycket nöje och väl mött, Åke Nätterö 
Dellenportalen | Åke Nätterö | Anderbo 62 | 824 78 Bjuråker | Tel 0653-60062

8 comments

 1. I det nyinlagda kortet från Friggesunds skola har rubriken blivit fel. (Eva Ahléns foto) Klassen är 8 grupp 2. Det namn som saknas är: Karin Bergström. Efternamnet som saknas på Berit, tror jag är Andersson.

  Hälsningar
  Anna Skogberg, född Magnusson i Brännås

  1. Hej Anna. Tack snälla du för att du kollar så att allting blir rätt.
   Har du själv några kort, kanske efter föräldrarna, som vi inte har gärna få dom registrerade.
   Hälsningar
   Åke Nätterö

 2. Hej!
  Letar efter personer som varit patienter på sanatoriet i Mohed. Var själv där som barn i mitten av fyrtiotalet. Vill gärna skaffa kontakt med någon som också var där. Kommer ihåg en kille från Dellentrakten. Han hette Yngve och kom “hem” till barnavdelningen efter att olovandes tagit ett bad i Florsjön. Åtminstone sa han att han gjort det, vilket var strängt förbjudet.

  1. Hej Sören!

   Vad lustigt. Jag har prata med en idag som heter Yngve Olsson, och både han och jag har legat på sanatoriet i Bollnäs. Jag frågade honom idag om har legat på Mohed, då svarade han att han bara var dit på återbesök. Men då kan man undra varför han var dit på återbesök om han inte har legat där? Är han inte rätt Yngve så vet han säkert vem det är för han känner mycket folk.
   Tel. till Yngve är 0650-255 00.
   Hälsningar
   Åke Nätterö

 3. Hej Dellenportalen.
  När man söker på Norra Sannäs mitt barndomshem finner man inget. Men det finns en stor händelse därifrån som få vet om. 1898 hittades en kniv i skiffer. Utställd på Historiska Museet och är bland de bäst bevarade i Sverige från yngre stenåldern. Hittas på historiska.se med sök på föremålsnummer 95227 där kniven är avbildad. Min farfar var jordbrukare där vid den tiden och va i 30 års åldern och man undrar kanske- var det han? Lyssnat med äldre fr trakten och de har aldrig hört talas om kniven. En vacker kniv med ett skaft format som ett djurhuvud.

  1. Hej Roland,
   tack för den här intressanta informationen.
   Jag har nu lagt till din berättelse under Norra Sannäs, Gårdar och Platser i Delsbo, del 1.
   Hälsningar Åke Nätterö

 4. Hej! I min forskning för en god vän har jag kommit till Lars Hansson och Kristin Persdotter som vigdes 1752-09-27 i Bjuråker, C:1 s. 23. Han bodde då i Avholm och hon i Gästgivargården. Men jag har inte hittat dem där. Jag har hittat två av deras barn: Britta f. 1757-09-28, C:2 s. 33, och Hans f. 1760-05-14, C:2 pag. 43, båda i Sund/Sand, men ingen by eller gård med detta namn i finns A1:3. Har du något förslag?

  1. Hej Kjell! Tyvärr kan jag inte hjälpa dig. Ser att Kerstin Pehrsdotter är inflyttad från Forsa och att de har bott i Avholm 6, mer vet jag inte. Hälsningar Åke

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *