OLÖSTA VÄRLDSGÅTOR

Internationella forskare har börjat intressera sig för oidentifierade flygande objekt som verkar ha funnits i alla tider och förekommer i alla länder utan att någon med säkerhet vet vad det är. Samma mysterium är det med cirklar i sädesfält som förekommer över hela världen. Man har gjort tafatta försök att göra dom för hand, men då blir stråna brutna och cirklarna inte så exakta.


20 konstigaste naturliga underverk i världen.


Spontan självförbränning.


Turinsvepningen.


Hur fungerar antigarvationshjulet? 10 min.


Sigiriya – monolitklippan


Costa Rikas klotrunda stenar


Pumapunku – Wikipedia


Marcahuasi i Anderna


Annunaki skrifter-Wikipedia


Läs om Moai statyer på Påskön.


Carnac stones


”Jättar i nordisk mytologi”


De 9 .


Atlantis.


Läs om maskhål i rymden


Syndafloden.


Henoksböckerna.


Har det funnits tidigare civilisationer?


Hammurabis lagar.


Läs om de unika  Ajantagrottorna som ingår i Unescos världsarvslista.


Mandala– Wikipedia


Troja och tiden dessförinnan – Wikipedia


Läs om Copán på Wikipedia


Det tredje ögat.


NORTH SALEM.


Södra korset, wikipedia


sverigesradio.se, ”UFO, utomjordingar och tro”.


UFO, utjordingar och Bibelns profetior.


Fiktiva utomjordingar.


Djurstympningar.


Männen i svart.


Bortförande.


Läs om den övernaturliga kraften, mana.


Vimana forntida rymdfarkoster. Lyssna på berättelse och se fler bilder.


John Mack, forskare som undersökte 200 personer som blivit bortförda av utomjordingar


Enrico Fermi.


Enrico Fermi, hans forskning om UFO


Ankor Wat.


Veda skrifterna.


Förbundsarken.


Aksum, här tror man att förbundsarken har förvarats


Den heliga Graal.


Tempel Riddare Orden.


Göbekli Tepe


Ellora – Grottorna.


Shiva.


Lalibela, här finns kyrkor som huggits ur berget till fristående byggnader som räknas i dag till Unescos världsarv.


Baalbek, Här finns några av världens största bearbetade stenar, varav den största är cirka 21 m lång, 4 m hög och 5 m bred med en uppskattad vikt på cirka 1.200 ton.


Nascalinjerna enl. Wikipedia


Se fler bilder på Nascalinjerna.


Jordens Magnetfält.


Jordstrålning


Stonehange.


Se Avebury med stenringar större än Stonehange


Arkaim.


Rysk Kosmism.


Ufo och Bajkalsjön.


Ryska rymdforskare, och rymdfarare har raporterat om hundratals UFO iakttagelser


Tyskarnas flygande farkost


Erich von Däniken, har skrivit 26 böcker om olösta mysterier


Läs mer om von Däniken.


Kevin Douglas Randle, författare till böcker om UFO och boskapsstympningar


Area 51 amerikansk militär flygplats som ofta nämns i samband med UFO


Tidningen Populär Astronomi.


Moroni (profet)


Transcentalism.


Kristallskalle.


Machu Picchu.


Mayakalendern.


Pyramid. Se bilder.


Forntida astronauter.


Kolonisering av månen – Wikipedia


Zeus – Wikipedia


Har vi landat på månen? – UFO – Sverige


Mot månen igen efter 50 år – SR Radio


UFO – Sverige.


Se UFO filmer.


Oidentifierade flygande föremål, enl. Wikipedia


Pentagon bekräftar filmer om UFO.


Ufo-artiklar från DN


Rymdstyrelsen.


UFO-jakt TV 4


En sida om UFO, som har många länkar


Konspration – UFO, flera artiklar


Roswellstenen.


Fornnordisk mytologi.


Tredje ögat. se bilder. läs mer Tallkottskörteln- tredje ögat.


DNA– Wikipedia


Xibalba.


Srinivasa Ramanujan, var en av de riktigt stora inom rymdforskningen


Albert Einstein, en rymdforskare vi gärna hänvisar till


Nikola Tesla var en föregångare inom energiforskning, se Tesla (företag).


Läs om Casimireffekten.


Om Svarta hål.


Yeti eller Snömannen.


Naturandar, tomtar och vettar och liknande naturväsen är jordbundna och kan därför visa sig ibland.


Kvantfysik.


Kyros II – Wikipedia


Använd sökfunktionen
Tryck ner Ctrl, håll kvar och tryck ner tangenten f och släpp. I sökrutan upp till höger eller ner till vänster beroende på vilken dator du har, kan du nu söka vad du vill i det här dokumentet.


Mejladressen till oss hittar du längst ned på sidan.

 

Mysteriet  – Sädesfältscirklar


Läs om Sädesfältscirklar på Wikipedia


Se fantastiska cirklar.


Se mer om Sädesfältscirklar.


Cirkelfenomenet UFO – Sverige

Clas Svahn

Att för första gången stå i en cirkelformation, ensam mitt ute i ett vajande vetefält är en mycket speciell upplevelse. Orördheten och tystnaden förstärker känslan av overklighet. Under mina fötter ligger stråna svepta i ett mjukt format, till synes perfekt, mönster och mot kanterna vilar axen löst.

Jag lägger mig ned och tappar för en stund kontakten med omvärlden och låter mig omslutas av det böljande fältet. Jorden känns varm och trygg mot ryggen. Den klarblå himlen välver sig som en kupa över min bit av världen. Jord och himmel förenas mitt i den punkt där jag ligger. Cirkeln blir kontakten mellan de båda ytterligheterna.

Första gången jag såg en cirkel var i augusti 1988. Jag minns inte ens att jag hade läst om dem tidigare men antagligen måste jag ha gjort det. I Sverige var fenomenet nästan okänt men i England hade tidningarna skrivit om det sedan tidigt 80-tal. Trots det verkade ingen att ta cirklarna riktigt på allvar.

Vi hade precis lämnat bilen på andra sidan den livligt trafikerade A4:an och var på väg längs en gångstig mot West Kennett Long Barrow, en 100 meter lång megalitgrav som under 1.000 år använts av olika folk för att begrava sina döda. Graven låg på en kulle omgiven av fält 400 meter från Silbury Hill i Wiltshire. Megalitgraven var väl värd ett besök. Dess långa raka gång pekade i rak öst-västlig riktning och enligt sägnen kommer en spökpräst i sällskap med en stor vit hund på besök när midsommardagens solskiva stiger över horisonten.

På väg tillbaka kunde jag konstatera att graven tronade över ett typiskt engelskt jordbrukslandskap. Stora åkrar klättrade mjukt över det lätt kuperade landskapet. Här och där stördes likformigheten av skördetröskor. Men det var något annat som fångade min blick. Bara några hundra meter bort, på vår sida av vägen i riktning mot Silbury Hill syntes flera stora hål i det annars jämna fältet. Jag försökte räkna dem och fick dem till sju varav ett var betydligt större än de andra. Senare fick jag veta att det sammanlagt fanns 14 cirklar på fältet.

Samtidigt som jag stod där och inget hellre ville än att gå närmare ryckte mina kamrater mig i armen för att åka vidare. Jag tog några bilder innan jag motsträvigt lät mig lotsas tillbaka mot bilen. Vi kan åka hit en annan dag sa de tröstande.

När vi stängt bildörrarna såg jag hur bondens tröska började äta sig in i en av de mindre cirklarna. Om några timmar skulle hela formationen vara borta.

Nu behövde jag knappast ha oroat mig den där dagen i augusti 1988. Det skulle ges rika möjligheter till cirkelspaning under de kommande åren. Fenomenet formligen exploderade och såväl sommaren 1991 som 1992 kunde jag besöka eller se närmare 50 cirklar. 1993 kom de till Sverige.

Cirklarna på de engelska sädesfälten har rört om ordentligt i folks fantasi. Teorierna har överträffat varandra i långsökthet. För de engelska kvällstidningarna har den runda gåtan varit bra för upplagan; ufologerna har trott sig hitta det halmstrå som äntligen skulle visa att ET var här; vetenskapsmännen gick på några år från ”det där kan inte vara sant” till ”det där är ett nytt naturfenomen”; sofflocksanalytikerna har menat att allt är en bluff av bönderna själva. Frågan har till och med varit uppe i brittiska parlamentet.

De mönster som uppstår är vackra, närmast konstnärliga till sin utformning. De runda märkena ser ut att vara stämplade ner i fälten. Precisionen är dock skenbar. Mönstren är inte exakta; cirklarna alltid något ovala; avstånden till satellitcirklarna varierar; få linjer är helt raka. Man ser att en dynamisk kraft har verkat i grödan.

I dag finns cirklarna inte bara ute på fälten utan också som nyckelringar och t-tröjor, affischer, vykort, reklam och skivomslag. Fler storsäljande böcker har skrivits om dem och gjort författarna mycket rika. Cirkelfenomenet har blivit en symbol för det oförklarliga i tillvaron – och ett säkert sätt att tjäna pengar.

Det verkar inte heller finnas några gränser för hur en cirkel kan se ut. Det har rent av gått så långt att själva begreppet cirkel inte längre räcker till. När en cirkel med en vidhängande hantelformation upptäcktes vid Cheesefoot Head inte långt från Winchester i maj 1990 var det första gången en så komplicerad figur hade uppstått. Sedan dess har jag själv sett både trianglar och fyrkanter i engelska åkrar.

I dag är de komplicerade mönstren vanliga och benämningen ”piktogram” har blivit ett begrepp. I takt med att formationerna blivit mer och mer invecklade har spekulationerna tagit fart. Många har menat att mönstren mer ser ut som ett intelligent meddelande än utslaget av en slumpmässigt verkande naturkraft.

Tidskrifter som ”The Crop Watcher” och ”The Cerealogist” har funnit sin läsekrets.

Frågan har inte gått att undvika: Är detta ett budskap från rymden som håller på att växa fram framför våra ögon?

Försöken till förklaringar har oftast sagt mer om förklararen själv än om fenomenet. En anhängare av rymdskeppsteorin menar förstås att likheterna beror på att mönstren är gjorda av intelligenta varelser som med någon form av kod försöker få oss vilsna jordbor att förstå deras meddelanden. En skeptiker skulle säkert ta likheten som intäkt för att piktogrammen är gjorda av en och samma förfalskare efter ett givet mönster – ett mönster som är intränat och går snabbt att återge även om natten är mörk och månen inte är uppe. För den new age-intresserade är de jordmoderns envetna rop åt sina barn att stanna till och lyssna. Andra har försökt pressa in figurerna i ett komplicerat klotblixtdrivet väderfenomen.

Min egen erfarenhet av cirkelfenomenet sträcker sig över snart tio år. Med hjälp av UFO-Sveriges fältundersökare har jag kunnat kartlägga fenomenets framväxt också här i Sverige. Snart insåg jag att det handlade om något mycket större än själva figurerna ute i sädesfälten. Cirklarna påverkade människor.

Med tiden har jag blivit allt mer intresserad av människorna bakom fenomenet. De som tolkar det som något övernaturligt och de som ger sig ut i fälten på nätterna för att trampa upp mönstren. Och undersökarna. De hängivna och själuppoffrande idealisterna som ägnar sin fritid åt att finna ett svar.Hur man än tolkar cirkelfenomenet så är det i grunden ett högst mänskligt fenomen.

Cirklar på åkrarna är inget nytt. Det första kända fallet kommer från Hertfordshire norr om London i augusti 1678 och den gången skyllde man på djävulen. Under flera århundraden såg också de engelska bönderna ett samband mellan flygande älvor, häxor och de virvelvindar som man ansåg vara orsaken till cirklarna.

Dokumentationen från äldre tid är dock sparsam och antalet cirklar verkar ha varit mycket få och föga uppseendeväckande fram till i våra dagar. Men nu talar ingen längre om djävulen.

Fenomenet var nästan okänt fram till 1980, men det fanns där. Ute på fälten bland grödan iakttogs då och då nedtryckta, cirkelformade områden. Det var enkla cirklar som inte uppmärksammades av andra än bönderna själva. Vissa uppskattningar tyder på att minst 100 sådana cirklar uppstod mellan åren 1918-1979. Men beräkningarna är osäkra och troligen rör det sig i de flesta fall om vanliga skördeskador orsakade av regn och blåst. Några komplicerade piktogram rapporterades aldrig under dessa år. Av allt att döma är dessa ett nytt fenomen.

Det var först 1980, då en formation cirklar upptäcktes på ett fält nedanför den berömda Vita hästen vid Westbury Hill i Wiltshire, som fenomenet tog verklig fart och hamnade i tidningarna. Två händelser som hör mycket nära samman.

Den moderna tidens cirklar är inte begränsade till England även om det är där som de flesta rapporterna förekommer. I en rad andra länder har människor rapporterat om liknande fenomen i framför allt sädesfält men cirklar har uppstått i alla typer av grödor och i all terräng som gör det möjligt att lämna spår efter sig. Säkra rapporter finns från, förutom vetefält: korn, havre, råg, majs, raps, senap, sockerbetor, bönor av olika slag, spenat, tobaks, ris, gräs, vass, svamp, sand, grus och snö.

Ufologen och cirkelundersökaren Paul Fuller har sammanställt en lista över tidiga cirkeliakttagelser. På gamla flygbilder från 50- och 60-talet har han hittat en del enkla cirklar – men aldrig några piktogram. Bilderna visar ringar och cirklar från hög höjd. Men tolkningen är vansklig. Spår efter fornminnen, dräneringar och cirklar ser exakt likadana ut på de svartvita bilderna. De går helt enkelt inte att skilja åt.

I tabellen här nedan står bokstaven c efter årtalet för ”cirka”.

1590 Assen Holland Samtidig beskrivning återgiven i J.Met vol 15 No 153 sid 347-351.

1678 Hertsfordshire England Träsnitt där djävulen syns göra en cirkel.

1830-talet East Anglia England Berättelse återgiven i ett brev till Sunday Mirror.

1880 Ontario Kanada 5 meter stor cirkel formad framför ögonen på två personer.

1909 Versailles Frankrike Enkel cirkel observerad när den bildades av en stationär virvelvind. Flera vittnen.

1912-56 Wiltshire England Mrs C.L. Dutton ser cirklar bildas på familjens gård vid flera tillfällen.

1918 Kent England En stor cirkel i grön havre eller bönor i månadsskiftet juni/juli.

1934 Eversden England Mrs Kathleen Skin ser hur en virvelvind skapar två cirklar.

1935-37 Essex England En person ser flera cirklar bildas, bland andra en formation av tre.

1935-37 Suffolk England Samma person ser flera cirklar bildas.

1936-40 Wiltshire England Flera enkla cirklar rapporterade.

1938 Oudenberg Belgien Oregelbundet formade cirklar.

1939 Kilmacanogue England 10-meters enkel cirkel i vass.

1940-41 Leicestershire England 10-meters cirkel plus två 2 m cirklar i vete.

1940-talet Abergavelly Wales Flera cirklar.

1940-talet Cilycwm Wales Flera enkla cirklar.

1940 Cheshire England Flera cirklar nära floden Merseys mynning.

1943 Lancashire England Spiralformade cirklar (juli).

1946 Aston Bucks England 25-meters cirkel i korn (augusti).

1947 Lancashire England 45 meter stor cirkel i potatis svept medsols.

1950-talet Wiltshire England Enkla och kvintupler.

1951 Wiltshire England Enkel cirkel rapporterad av Graham Brunt.

1953 Ciudad Valles Mexico 13-14-meters cirkel. Hummande ljud och ljus (17 augusti).

1954 Somerset England 30-meters cirkel i gräs (20 maj).

1954 Hampshire England Flera cirklar.

1954 Premanon Frankrike Enkel cirkel hittades efter att en lysande kula observerats.

1960c Kenya Vittne såg cirkel bildas i sockerbetor.

1960 Gloucestershire England Smal dubbel ring (5m + 7m). (3 juni).

1961c Hampshire England Tre cirklar sammanbunden med en korridor.

1962 Lincolnshire England Virvelvind ses skapa cirkel (7 juni).

1963 Wiltshire England Två enkla cirklar observerade av många.

1963 Essex England Gräscirkel efter att ljus landat (27 december).

1963-64 S:t Souplet Frankrike Enkel 3-meters cirkel i spenat efter att klotblixt hade observerats.

1964 Hubbard USA Tre enmeterscirklar sågs skapas av UFO.

1965 Delroy USA 8-meters cirkel med ekrar och bar mitt.

1966 Bedfordshire England 6-meters cirkel i brysselkål.

1966 Tully Australien 8-meters cirkel i vass efter att silvergrått roterande föremål stigit upp ur ett träsk.

1966 Dearburn USA Runt ljus brände och krossade gräs. OBS! 1 april.

1966 Wiltshire England Enkla cirklar i vass.

1966 Nr Bendigo Australien 20 cm stort hål i åkerjord. (4 april).

1966 Wiltshire England Enkel cirkel.

1966 Bankstown Australien 5,9 meter stor cirkel i vass. (14 febr.).

1966 Brisbane Australien Enkel cirkel i gräs efter konstiga ljud.

1967 Ithaca USA 10-meters spiralformad cirkel i träskmark.

1967 Alberta England 10-meters cirkel med ring.

1968c Bedfordshire England 10-meters cirkel i bönfält.

1968c Cumbria England Enkel cirkel i samband med UFO-observation.

1968 Iran Flera cirklar observerade i bergområde.

1968 Hill River Australia 1,5 meter svept cirkel orsakade av ljusboll.

1969 Chapeau Canada Två cirklar med ringar. (1 maj).

1969 Ibiuna Brasilien 8-meters cirkel i gräs. (17 juni).

1969 Ibiuna Brasilien Cirkel uppstod efter UFO-observation.

1969 Nr Garrison USA 13 meter stor, otydlig cirkel i fält med sojaböner efter klotblixtobservation.

1969 Nordön Nya Zeeland Flera cirklar under året.

1970 Puits d’Edme Frankrike Ljusobservation i samband med platt gräs.

1970 Wiltshire England Missfärgat gräs efter ljussken. (28 sep).

1971 Lynchford Tasmanien Ovalt spiralformat område i gräs och björnbär efter hummande ljud.

1970 Wiltshire England Tre, inte perfekta, cirklar i ett fält.

1970 Wiltshire England Cirklar observerade vid flera tillfällen.

1970-talet Wiltshire England Enkel cirkel i gräs.

1971 Draguignan Frankrike 5,6 meter stor ring i gräs plus mindre.

1971 Dorset England Tre ovala områden. (6 maj).

1971 Lynchford Tasmanien Spiralformat mönster efter hummande ljud.

1971 Tooligie Hills Australien 1 meters ring plus cirkel intill.

1972 Wiltshire England Enkel cirkel på flygfoto (trol före -72).

1972 Wellington Nya Zeel. 9-meters cirkel i gräs efter konstigt ljud.

1972 Wiltshire England Cirkel med ring.

1972 Örebro Sverige Dubbla ringar efter ljus obs.

1973 San Diego USA 4-meters cirkel i gräs. Ljus och ljud.

1973 Wokurna Australien 3-meters cirkel svept motsols.

1973 Bordertown Australien Sju små cirklar. Fotograferades.

1974 High Point USA Tre cirklar i gräs. Mellersta 3 meter.

1974 Langenburg Canada Fem cirklar tätt ihop. (1 september).

1974 Pullabooka Australien 5,8-meters cirkel.

1974 Yorkshire England Rykten om cirkel (osäkert).

1974/78 Wiltshire England Oval (cirka 6 meter) cirkel i senap.

1975 Anatolia Turkiet Fyra cirklar fotograferade.

1975 Tranmere Australien Två 0,9-meters cirklar. Brända och svepta jordgubbsplantor efter konstigt ljud.

1975-80 Surrey England Cirklar observerade från luften.

Många av de äldre cirklarna är aldrig dokumenterade. Kvar finns bara tidningsnotiser, minnesbilder och rapporter i UFO-organisationernas arkiv. Hur exakta var de egentligen? Var det över huvud taget någon som mätte upp dem? Vi vet i dag inte mycket mer än att någon form av mer eller mindre runda cirklar verkligen har observerats i växande fält under hela 1900-talet och ännu längre tillbaka.


Magnetisk apokalyps, Rymdstyrelsen
Apokalyps, Wikipedia
Uppenbarelseboken, Wikipedia
Läs om Göran Rosenbergs klarsynta analys om Världens undergång

 

 

Rättelser och kompletteringar mottar vi varmt och tacksamt

Om du gillar den här sidan och vill stödja vårt arbete är en gåva eller en donation senare, mycket välkommen till Dellenportalens konto 6408-619 968 508 Handelsbanken Hudiksvall.
Du kan även Swisha din gåva till 073-600 42 78

Tack för din gåva – tillsammans kan vi glädja andra

Tack för ditt besök och välkommen åter!

Sammanställt av Åke Nätterö


Dellenportalen | Åke Nätterö | Anderbo 62 | 824 78 Bjuråker | Tel 0653-600 62

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *