Livet efter döden

stas-013-hav

 

Livet efter döden

 

Vad är nu detta, kanske vän av ordning undrar. Många ämnen har vi behandlat och många intressanta människor har vi följt från vaggan till graven. Men där har det också tagit slut. Men tar det verkligen slut där, är det många som undrar. Detta är anledningen till att vi vill titta närmare på ämnet, trots att vi egentligen inte vet vad vi kan tillföra. Ingen av oss är medial eller religiöst intresserad och våra egna upplevelser är alltför banala för att relateras. Men ett är säkert, en dag ska vi alla tillhöra den skara som en gång har levat.

Den dagen då vi går över till andra sidan, har då allt vi lärt oss under vår jordevandring, varit helt förgäves? Blir banden till nära och kära brutna för alltid? Det är frågor som många undrar över. Tänk efter, vi har inga garantier att vi ska födas friska. Det finns inga garantier att vi ska leva lyckliga och få ett långt liv. Vi har varken garantier eller rättigheter till något i livet. Vi tar bara allt för givet. Samma regler gäller möjligheten att komma i kontakt med anhöriga på andra sidan. Vi måste förstå, att vi inte kan ställa några krav, utan allt är beror på de villkor som råder vid varje tillfälle. Den som till äventyrs ändå kräver bevis för att livet fortsätter, bör nog ödmjukt inse sin egen obetydlighet. Tids nog kommer facit. Därför är det bra om vi är ödmjuka inför de möjligheter som kanske finns ändå, och tänker mindre på våra egna omedelbara behov.

Motgångar  i livet
Innan vi mött några motgångar i livet är vi odödliga och lever kanske efter föreställningen att vi lever bara en gång. Men så snubblar vi över händelser som inte går att förklara och då börjar vår världsbild att rubbas. Kanske finns det något ändå som inte går att förklara?

Spiritualistisk litteratur
Trots att utbudet av Svensk spiritualistisk litteratur är mycket stort, och mängden oförklarliga upplevelser överväldigande, har vi ändå svårt att ta detta till oss. Det är som att vi själva måste uppleva det personligen innan vi kan acceptera att det kanske är så här livet fortsätter. Men när vardagen kommer, kommer även tvivlet. Kan det här verkligen stämma. Den inställningen är naturlig och sund.

Var kritisk och frågvis
Ifrågasätta ska man alltid göra. Det är lätt att lyssna till fel personer och kanske hamna i en gråzonen där allehanda charlataner verkar. Personer som blir lätta byten är de som vet litet om livet. De är lätta att övertyga för en som påstår sig veta sanningen, just i de område där förståndet slutar och tron tar vid.

Oförklarliga upplevelser
Har du själv upplevt något som du tycker är oförklarligt? Skriva då ner din berättelse och mejla den till oss, så tar vi kanske in det här på Dellenportalen.

Medium i Dellenbygden
Finns det någon medial person i Dellenbygden eller i dess närhet? Om det gör det vi vill komma i kontakt med henne eller honom oavsett om denne person redan arbetar som medium eller är på väg att utbilda sig.

Vad tycker du om den här ämnet?
Vi vet själva inte hur den här sidan kommer att utvecklas. Kanske blir den en flopp – då lägger vi ner den. Men förhoppningsvis ska den väcka nyfikenhet, och kanske också glädja några.  Andra, som ställer sig oförstående till ämnet, tycker nog att det här är ingenting annat än ren trams. Det respekterar vi, för det har vi själva tyckt en gång.

En tänkvärd visa sjungen av Cornelis Vreeswijk är: Somliga går i trasiga skor

Framtiden: Så här ser man på framtiden enl. Wikipedia

Länkar vi kan rekommendera
Programmet ”Det okända” är ett seriöst TV-program som utan religiösa förtecken eller inslag av hokus pokus på ett ärligt och naket sätt försöker förmedla kontakt mellan vår fysiska värld och den astrala andevärlden. Den värld dit vi alla till slut hamnar.

Programmet den 25/1 2017 innehöll många bevis på livets fortsättning. För oss om redan insett att det är så här livet fortsätter efter döden var det inget nytt, bara ytterligare ett bevis, och ett bra sådant.  Programmet kan även ses här på datorn i TV4 play.

En natt på slottet TV4 play.

Medium i lagens namn TV4 play

Andar, finns dom? TV4 play

Onda andars hus TV4 play

Spökjägarna TV4 play

Mariana Larsson Sjöberg – medium

Vendela Cederholm – medium

Creative Experiences Terry Evans — medium

Birkan Tore – medium

Pierre Hasselbrandt – medium

Jörgen Gustafsson – medium

Anu Rosentjärn – medium

Anders Åkesson – medium

Camilla Öhrnberg – medium

Andreas Österlund – medium

Maria Johansson Sundsvall – medium

Maria Sjölén Waypoint Sundsvall — medium

Stockholms spiritualistiska förening.

Sällskapet sanningssökarna Stockholm

Martinus Dansken som i fem volymer beskrivet kosmos

stas-012-ljus

– Tänd ett ljus, sätt en blomma på bordet och skänk en extra tanke till dem du minns.

För andra sidan existerar inte tid och rum, utan de kan vara bara en tanke bort.

 


 

Rättelser och kompletteringar mottar vi varmt och tacksamt

Om du gillar den här sammanställningen, liksom allt annat vi gör för bygden, och vill stödja vårt arbete är en gåva, eller en donation senare, mycket välkommen till Dellenportalens konto 6408-619 968 508 Handelsbanken Delsbo. Tack för ditt stöd!

Tack för att du vill hjälpa oss – tillsammans kan vi glädja andra

 

Tack för ditt besök!

Sammanställt av Åke Nätterö och Viveca Sundberg

 

Dellenportalen | Åke Nätterö | Anderbo 62 | 820 62 Bjuråker | tel 0653-600 62
Dellenportalen | Viveca Sundberg | S. vägen 47 | 824 43 Hudiksvall | tel 070-521 47 10

 

 

 

One comment

 • Hej Ingegerd, tack för den fina berättelsen. Många av oss har liknande upplevelser, men för det mesta behåller vi dom för oss själva, tills någon annan börja berätta. Nu hoppas vi att fler hör av sig med liknande berättelser.
  Hälsningar
  Åke

  Förkasta | Svara | Snabbredigera | Redigera | Historik | Skräppost | Ta bort
  Livet efter döden
  Visa sida
  3
  2 godkända kommentarer
  2017-01-15 kl. 13:45
  Välj kommentar ingegerd sandstedt
  1 godkänd
  boingegerd@hotmail.com
  193.150.206.117
  Med stor risk för att bli stämplad som halvknäpp, ja hel också, anklagad för att fantisera och allmänt ”stöllig” så tar jag mod till mig att skriva som följer. Kanske det är som det brukar, någon måste börja så kommer det mera. Får se vad som händer… Jag har ju redan på Facebook skrivit om skumma saker som hänt i min bostad och p.g.a. det har jag INTE blivit till åtlöje. Den här gången handlar det inte om mig, utan en släkting jag en gång stod väldigt nära. Hon (jo, det var en hon) hade mist ett kärt syskon, sörjde och mådde väldigt dåligt. En kväll söp hon helt enkelt till, blev alltså kanonfull. Hennes anhöriga märkte ingenting (inte första gången det var så. Hon var expert på att inte visa något) och så småningom gick både hon och de andra och lade sig. Hon vaknade av att hon måste göra toabesök och under det besöket hamnade hon på golvet och blev liggande. Hur länge hon legat vet väl ingen än idag, hon blev upptäckt av sin man när han gick upp på morgonen. Ambulans tillkallades och hon forslades till sjukhuset. Nu till det märkliga… varken hennes anhöriga i bostaden, ambulanspersonalen eller läkare på akuten märkte något. OCH HON VAR LÅNGT IFRÅN NYKTER! Ingenting hittades och hon fick åka hem där hon fick känna på rejäl bakfylla. Själv är hon övertygad om att syskonet ”såg” hennes sorg och förtvivlan och var närvarande och hjälpte henne. Hon berättade för mig att hon, under natten, även hade haft besök av en hund som hon haft i tonåren (alltså för lång tid sen) som suttit vid sidan av henne. Efter händelsen blev allt lugnare och hon kunde hantera sorgen på ett bättre sätt. Ja, det var vad jag hade att berätta och tro eller inte, det är upp till var och en.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *