Reportage

Här tänker vi samla reportage om personer och spännande och roliga händelser som inträffat i och omkring Dellenbygden.


Gilla det vi gör, följ oss på Facebook, och dela gärna den här sidan med dina vänner


Har du en egen hemsida får du gärna länka till dellenportalen.se Tack för ditt stöd!


Använd sökfunktionen
Tryck ner Ctrl, håll kvar och tryck ner tangenten f och släpp. I sökrutan upp till höger eller ner till vänster beroende på vilken dator du har, kan du nu söka vad du vill i det dokumentet du har framför dig.


Den här sammanställningen är sponsrad av:
Här saknar vi sponsorer, men vi gör gärna reklam för dig om du vill synas lite bättre.
Vill du veta mer? Mejladressen till oss hittar du längst ned på sidan.


Allt material här är skyddat enligt lagen om upphovsrätt och får inte mångfaldigas utan medgivande.

Det är okej att använda några av Dellenportalens bilder, frågor och svar om ni anger dellenportalen.se som källa. Men det är inte okej att bara ta bilder och text och lägga ut det på andra sidor.

BJURÅKER

 


Text och bild ur HT fredagen den 10 mars 1978

 
Per 6 år och Karin 4 år, i sockendräkt från Bjuråker. Mamma heter Kerstin Nordin och bor i Kyrkbyn, Bjuråker.Veckans söta helgflicka, Anita Fredin, Hudiksvall, är 17 år gammal. Varje dag träffas hon bakom disken i Firma Frukt & Konfekt, där hon har arbetat sedan i påsk. Hon härstammar från Bjuråker och är alltså en genuin hälsingeflicka. När veckans arbete är över söker sig Anita ofta ut till någon dansbana, men njuter även av att koppla av hemma i soffhörnan tillsammans med någon god bok. Anita är också mycket intresserad av handarbete och då framförallt av stickning. Under skoltiden spelade hon blockflöjt, men nu blir det tyvärr inte så ofta tillfälle till det, säger hon.

 

DELSBO

 

 Ett vackert och charmfullt ansikte visa vår helgflicka Connie Söderman upp. Connie kommer från Knutslunda i Delsbo, och är sjutton år gammal. Nu i vår är realexamen det mål hon strävar mot, men på fritid hinner hon också med att sporta, bäst tycker hon om simning och gymnastik.
Foto: Ateljé Logård, DelsboIrene Berggren från Ede i Delsbo är veckans helgflicka. Irene går i Hudiksvalls läroverk och skall ta realexamen till våren. Sedan kommer hon antagligen att bli gymnasist och drömyrket är tandläkarens. Biologi är hennes favoritämne vid sidan av  övningsämnena.
Foto: L. Kristoffersson/ATELJÉ LAGER, Hudiksvall.Maria Jonsson från Edsäng, Delsbo, är veckans helgflicka. Maria tog realen i Hudiksvall i våras och arbetar nu i hushåll och siktar på en vidareutbildning vid hushållsskola för att så småningom bli hushållslärarinna.  På fritiden ägnar hon sig gärna åt föreningsarbete och tillhör SLU i Delsbo samt IOGT. Hon är också mycket intresserad av dans och när hon har tid syr hon sina egna kläder.
Foto: Lennart Kristoffersson, ATELJÉ LAGER, Hudiksvall.Veckans helgflicka heter Elsa Jonsson och bor i Hudiksvall. Hon räknar sig inte som hudiktös 100 procent, då hon bott i Delsbo och hennes hjärta klappar fortfarande för denna sköna bygd. Till vardags har hon sitt arbete förlagt till Hudiksvalls Järnhandel, där hon bakom disken säljer spik, skruv och bult bl. a. På fritiden har Elsa fullt upp att göra med att färdigställa sin lilla lägenhet och skulle det bli någon ledig stund över ägnar hon den åt sömnad eller till ett bio- eller teaterbesök.
HT den 22 oktober 1960.Veckans söta Helgflicka kommer från Näsbyn i Delsbo och heter Eivor Eriksson. Förutom att vara söt kan hon också bokföring, stenografi m. m. för hon har genomgått Handelsskolan i Hudiksvall. Hon är intresserad av det mesta här i livet men specialintresset är att få hjälpa till i hemmet.
Foto: Ateljé Sällström, Hudiksvall.Sonja Hedman, 18 år, Fredriksfors, presenteras i dag som HT:s helgflicka. Efter realexamen har Sonja Hedman praktiserat barnavård och hushåll i Iggesund, där hon också genomgått en kontorskurs. Veckans helgflicka är synnerligen musikalisk, och på lediga stunder spelar hon gärna gitarr eller piano. Foto: Phalm, Iggesund.

 

 

NORRBO

 


Det har gått 7 år sedan Kjell-Åke Hamrén första gången prövade att locka fram toner ur en fiol. Idag har bl. a. professorn vid musikhögskolan Sven Karpe sina ögon riktade på den skicklige musikern, Kjell-Åke, 18 år har just fått ett stipendium värt ca 20 000 kronor och sticker inom kort till USA för musikstudier under 1 år framåt.


 

FORSA

 Ingvor Sundfors, Trogsta, Forsa var en av de 23 elever som denna vecka utexaminerades vid kursavslutningen på Helsingegårdens lanthushållsskola. Hon var ensam om att tilldelas det förnämsta stipendiet, en veckas fri vistelse på Sånga-Säby, vilket bekostades av lantbruksförbundet. Det var inte bara hennes goda meriter och betyg från Lanthushållsskolan som fällde avgörandet utan också hennes många insatser i föreningslivet och på andra områden gjorde henne väl skickad till detta stipendium.Inger Johansson, Sörforsa, får denna gång representera som HT:s egen sommarflicka. För närvarande är Inger bosatt i Stockholm där hon också har ett arbete som hon trivs med. Framtidsplaner?  Ja, varför inte barnträdgårdslärarinna: HT den 22/8 1959.
Foto: Ateljé B. Klippel, Sörforsa
Annie Högström född i juli 1943Margit Ellström 2/3 1921 – 23/2 1978Börje Olsson och Viveca Warenfalk har gått tillsammans i Kalle Flygares teaterskola och nu turnerar de omkring i skilda turnéer.

  

Petters Börje avtackas


Börje medverkade i filmen Kalle kamrat .


 

 

ANDRA PLATSER

 

 

Rättelser och kompletteringar mottar vi varmt och tacksamt

Om du uppskattar den här sammanställningen och vill stödja vårt arbete är en gåva mycket välkommen till Dellenportalens konto 6408-619 968 508 Handelsbanken Delsbo, eller Swisha till 073-600 42 78

Tack för din hjälp – tillsammans kan vi glädja andra

Tack för ditt besök!

Sammanställt av Åke Nätterö


 Tillbaka till toppen

Dellenportalen | Åke Nätterö | Anderbo 62 | 824 78 Bjuråker | Tel 0653-600 62

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *